8 recepten met noedels waar bij geslurpt mag worden

Kook jij graag recepten uit de Aziatische keuken? Dan kan jij je hart ophalen aan deze heerlijke noedel gerechten. Gewokt, in de soep, met vlees of vegetarisch: de variaties zijn eindeloos. Bij deze gerechten mag er geslurpt worden!
By: Alex / 04/10/2019 / Onze recepten

1. Tofu in zwarte bonensaus met sperziebonen en udonnoedels

Deze heerlijke, onweerstaanbaar snelle wok met knapperig gebakken tofu en gewokte groenten vormt een perfect paar met de rijke saus op basis van sojasaus en zwarte bonensaus. Het kleine scheutje azijn verleent de saus zijn ietwat zoetzure smaak en het gebruik van voorgekookte udonnoedels zorgt ervoor dat dit vegetarische gerecht bovendien lekker vlot op tafel staat!

Het recept vind je hier.

2. Bang Bang-kip met noedels en paksoi, gember en bosui

Kip Bang Bang is een traditioneel Maleisisch recept waarbij je de kip op smaak brengt met een saus van onder andere rijstwijnazijn, pindakaas en sambal oelek. Deze zachte, licht spicy saus geeft een hemelse twist aan je kip. Daarom werd het tijd voor Bang Bang-kip op ons menu! Erbij serveren we gewokte groenten en lichte noedels, afgetopt met bosuiringetjes voor een echt Oosterse smaakbeleving.

Het recept vind je hier.

3. Noedels in zoet-pittige saus met knoflookpaddenstoelen en sesam

Zoet, pittig en alles ertussenin! Dit gemakkelijk te maken gerecht staat van begin tot eind in slechts twintig minuten op tafel. De vlezige paddenstoelen en gewokte spinazie nemen alle smaken van de zoet-pittige saus op. De sobanoedels voegen een subtiel notige twist toe. Fijne extra: sobanoedels zijn gemaakt met tarwe en boekweit, ideaal voor een extra portie eiwitten!

Het recept vind je hier.

4. Aziatische kip-noedelsoep met kokosmelk, courgette en paprika

Ga je mee op reis naar Zuid-Oost Azië? De veelzijdige, gele currypasta in deze verwarmende noedelsoep neemt je direct mee naar dit deel van de wereld. Wist je trouwens dat de gele currypasta een stuk minder pittig is dan de rode variant? Helemaal als je hem combineert met zachte kokosmelk, knapperige groenten en lichte glasnoedels. Je mag je bordje soep er dus lekker mee op smaak brengen!

Het recept vind je hier.

5. Chili-roerbak met kip en paksoi met noedels

Wokken is een van oorsprong Chinese kooktechniek waarbij diverse ingrediënten in heel hete olie knapperig worden gebakken. Vandaag marineer je de kip voor het wokken in een pittige saus van chilipeper, gember en teriyakisaus. Daarna bak je de kipstukjes op hoog vuur aan en maak je het gerecht af met knapperige wortel, paksoi en rode ui. Warm in de laatste minuten de noedels op en hup, aan tafel!

Het recept vind je hier.

6. Maleisische currysoep en noedels met Thaise basilicum

Deze currysoep bevat de smaak van Zuid-Oost Azië in volle glorie. In Maleisië, waar deze soep vandaan komt, heet de soep Laksa en bestaat ze in ieder geval uit kokosmelk en pittige kruiden. Erin vind je vaak noedels, knapperige groenten en garnalen. In onze interpretatie van deze hartverwarmende soep vind je niet alleen al die ingrediënten, maar ook nog frisse Thaise basilicum. Eet smakelijk!

Het recept vind je hier.

7. Knoflook-sesamnoedels met gouden tofu en groene groenten

Wist je dat groene groenten ontzettend voedzaam zijn? Ze zitten bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Vooral de broccoli is een echte held. De stronk van deze groente kun je ook prima eten, maar voor extra gemak hebben wij de broccoli al helemaal voorgesneden. Deze groene smaakmaker combineren we vandaag met lichtzoete tofu, noedels en een kruidige dressing. Meer heb je niet nodig!

Het recept vind je hier.

8. Zalm Teriyaki met noedels en groenteroerbak met sesam

Zalm is populair in ons land, dat snappen wij wel! Deze vet lekkere vis is vol van smaak en bevat daarnaast ook nog eens relatief veel goede vetzuren. Smaakvol én gezond: een topcombinatie! En wist je dat je de huid van zalm gewoon kunt eten als je hem op hoog vuur krokant bakt? Dat zorgt voor een crispy accent bij deze snelle groenteroerbak met noedels. Tafeltje dekje en genieten maar!

Het recept vind je hier.